Wie zit erachter

Sociaal jurist is opgezet door mr. drs. Joop (A.M.) der Weduwen.

Zie ook mijn Linkedin profiel: LinkedIn-profiel van Joop der Weduwen weergevenProfiel van Joop der Weduwen weergeven

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Zowel strafrecht als privaatrecht heb ik daarbij afgerond. Na mijn studie heb ik jaren gewerkt als jurist in diverse functies binnen het sociaal verzekeringsrecht (werknemersverzekeringen).

Vanaf 1987 hou ik me bezig met de beoordeling van de zelfstandigheid. Vooral de samenhang tussen de regelgeving op sociaal verzekeringsrechtelijk gebied, arbeidsrechtelijk en fiscaal gebied is mijn specialisme geworden.

In de jaren negentig van de vorige eeuw heb ik een Juridisch adviesbureau gerund, met een accent op verhaalzaken (waaronder letselschade) en natuurlijk de advisering op terrein van het sociaal verzekeringsrecht en het arbeidsrecht.

Constante beweging

Sociaal verzekeringsrecht en de wetgeving op dat terrein is constant in beweging. Afhankelijk van maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen vinden er geregeld omwentelingen plaats. Daar is het niet altijd even makkelijk om je weg daarin te kunnen vinden. Dat geldt voor burgers en ook voor bedrijven. Het is een dynamisch werkveld, waar tijdig advies verstandig is. Dat kan via Sociaaljurist.nl.

Neem (op tijd) contact op bij vragen. Intake altijd gratis, tenzij anders vermeld.